Co jsou notifikace

Změníl(a) - Vladimír Koutný

Aplikace plusPortal může upozorňovat na různé události. Například pokud jste v pozici toho, kdo je oprávněn schvalovat dovolenou a někdo vznese požadavek na dovolenou, můžete být upozorněn, že se objevila nová žádost o dovolenou. Jakmile žádost vyřídíte, může být původní žadatel spraven o tom, že jeho požadavek byl vyřízen.

Jiný příklad: v evidenci jsou zaměstnanci s pracovním poměrem uzavřeným na dobu určitou. Pokud jste personalista, může Vás program upozornit, že se u někoho blíží konec doby určité a je potřeba zajistit příslušné kroky.

Systém používá několik různých forem notifikací a uživatelé si mohou do určité míry zvolit, kterému způsobu dají přednost.

Zasílání zpráv do inboxu

Základním způsobem upozorňování je zasílání zpráv pro daného uživatele do jeho schránky (inboxu), kterou má v plusPortalu stále po ruce v jeho horní liště vedle svého jména. Pokud má ve schránce nějakou zprávu, zobrazí se u ní červený zvoneček. Kliknutím na ikonku se dozvíte, co po vás kdo chce.

Notifikace na dlaždicích

Dalším způsobem je zobrazování červených terčíků na dlaždici, které spouští nějakou funkci, související s danou notifikací.

Upozornění e-mailem

Tento způsob na rozdíl od předchozích nevyžaduje spuštění plusPortalu. Upozornění na nějakou událost vám může dorazit i do e-mailu, aniž by byl spuštěn plusPortal.

Samotné procesy (workflow), určující, kdy a komu plusPortal pošle nějaké upozornění, jsou napevno vestavěny v programu. Systém plusPortal nepodporuje nastavitelné workflow.


Jak hodnotíte článek?