Reakce uchazečů k VŘ

Po přihlášení interního zaměstnance s přístupem do plusPortalu se jeho žádost okamžitě objeví v seznamu Kandidáti.

Ostatní zájemci přistupují ze zveřejněného inzerátu na vstupní dotazník, přiloží životopis, popř. další dokumenty a odešlou žádost. Následně můžete v aplikaci na jednom místě sledovat a zpracovávat všechny došlé žádosti kandidátů na jednotlivé pozice. Pro zpracování došlých reakcí postupujte následovně:

  1. Jděte na Menu / Nábor / Kandidáti.
  2. Zobrazí se stránka se seznamem došlých žádostí na základě zveřejněných inzerátů. V seznamu Kandidáti se na dlaždicích zobrazují počty kandidátů s ohledem na nastavení filtrů (pobočka, náborář).
  3. Žádosti můžete filtrovat na konkrétní pozici, lokalitu a stav kandidátů.
  4. Rozklikněte vybranou žádost, můžete pročíst přiložený inzerát či průvodní dopis. Na základě dostupných informací ohodnoťte kandidáta pomocí hvězdiček jako vhodného pro další jednání či kandidáta k odmítnutí na danou pozici.
  5. S vybranými kandidáty můžete provést některé kroky hromadně, např. nabídnout je zadavateli k posouzení, vyřadit je z výběrového řízení, odeslat jim e-mail (tj. e-mail z Vaší e-mailové adresy na adresu kandidáta), přidat zápis nebo smazat.
  6. Pokud kandidát nevyhovuje podmínkám výběrového řízení, na které se přihlásil, můžete kandidáta s jeho souhlasem přesunout na jinou volnou pozici, jejíž požadavky kandidát splňuje. Žádost můžete také zkopírovat na jinou pozici, pak je kandidát paralelně zařazen ve dvou výběrových řízeních. 


Jak hodnotíte článek?