Hromadné zařazení zaměstnanců do zpracování mezd

Změníl(a) - Martina Dufková

Kromě zařazení zaměstnance do zpracování mezd z jeho osobní karty, je možné zařadit do zpracování mezd více zaměstnanců najednou. Slouží k tomu hromadná akce, která je dostupná následujícími kroky:

  1. Z menu vyberte Mzdy / Měsíční zpracování.
  2. Na stránce pro měsíční zpracování mezd vyberte po levé straně záložku Kontrola zaměstnanců.
  3. V hodní části obrazovky se zobrazí dlaždice (tzv. filtrační tlačítka). Pokud existuje nějaká smlouva k zařazení do zpracování mezd, objeví se dlaždice K zařazení s číslem určujícím počet smluv (zaměstnanců) k zařazení.
  4. Po rozkliknutí filtračního tlačítka K zařazení se zobrazí seznam zaměstnanců, kde je potřeba označit zaměstnance, kteří mají být zařazení do zpracování mezd. Můžete je označit hromadně zakliknutím check-boxu v záhlaví seznamu u Příjmení a jména.
  5. Nad seznamem zaměstnanců je umístěno tlačítko Hromadné úpravy, kde je potřeba vybrat volbu Změnit zařazení do zpracování mezd.
  6. Zobrazí se potvrzovací tabulka, kde je potřeba z roletky vybrat volbu zařazen a vše potvrdit tlačítkem OK.

Při hromadných úpravách program kontroluje, zda pro všechny označené smlouvy lze požadovanou akci provést. Pokud tedy nejsou splněny všechny podmínky pro zařazení zaměstnance do zpracování mezd, objeví se u daného zaměstnance informace nelze zařadit s kontextovou nápovědou, kde je uveden důvod, proč k zařazení nedošlo. Po odstranění problému je možné se znovu pokusit o zařazení.


Jak hodnotíte článek?