Schválení nebo zamítnutí pracovní cesty

Žádost o pracovní cestu lze schvalovat z notifikačního e-mailu, z centrálního INBOXu nebo přímo ze stránky pro schvalování pracovních cest.

Potřebná oprávnění
Schvalovat pracovní cesty je možné pouze tehdy, pokud je uživateli přiděleno příslušné oprávnění Pracovní cesty / Schvalování cest. Dále musí mít na své kartě zaměstnance nastaveno u pravomoci Schvalování cest, vůči kterým zaměstnancům ji může uplatnit. Problematika nastavení pravomocí je podrobně popsána zde. Jak nastavit sadu práva jak ji přidělit konkrétním zaměstnancům se dozvíte v tomto článku.

Jak schválit pracovní cestu

  1. Jděte na stránku Menu / Pracovní cesty / Schvalování cest.
  2. Zobrazí se seznam všech cest čekajících na schválení.
  3. U každé žádosti máte tlačítko Otevřít / Schválit. Tlačítko Otevřít zobrazí detail žádosti o pracovní cestu. Můžete zde vložit doprovodné komentáře.

V seznamu cest čekajících na schválení lze podle pole Stav identifikovat, zda se jedná o schválení návrhu cesty, případně o schválení průběhu/vyúčtování. V přehledu je umožněno podle tohoto atributu jednotlivé stupně schvalování zafiltrovat.

  1. V detailu pracovní cesty klikněte na tlačítko Schválit, Odmítnout, nebo Vrátit k doplnění.

Obvyklý postup je ten, že nejprve vyřídíte případy, u kterých prohlížíte detaily a můžete je zamítnout nebo vrátit. Zbytek žádostí pak můžete schválit najednou tím, že je označíte v přehledu Schvalování cest a pak použijete odkaz Schválit označené hromadně, který je součástí záhlaví tabulky seznamu.


Jak hodnotíte článek?