Změna žádosti o volno, zrušení odeslané žádosti

Jestliže zaevidujete nepřítomnost nebo požádáte o volno, žádost odešlete a následně ji potřebujete změnit nebo zrušit, postupujte takto:

  1. Jděte na stránku Menu / Volno / Plánování volna.
Details
Stránka pro plánování volna je zaměstnancům dostupná pouze tehdy, pokud je roli pro zaměstnance přiděleno příslušné oprávnění Volno / Plánování volna.
  1. V kalendáři klikněte na žádost, kterou si přejete změnit nebo zrušit. Otevře se stránka s detaily (podrobnostmi) žádosti.
  2. Další kroky se odvíjí od toho, zda jsou žádosti schvalované či nikoli a v jakém stavu se žádosti nachází:
    1. u neschvalovaného volna nebo schvalované žádosti, kterou jste ještě neodeslali schvalovateli, údaje v podrobnostech plánovaného volna dle potřeby upravte nebo zaevidované volno pomocí tlačítka Smazat zrušte.
    2. požádáte-li o volno, žádost odešlete a v době, kdy se k ní nadřízený ještě nevyjádřil, chcete žádost upravit nebo zrušit, odeslanou žádost stáhněte zpět pomocí tlačítka Stáhnout žádost. Následně ji upravte nebo ji pomocí tlačítka Smazat zrušte.
    3. potřebujete-li volno zrušit nebo upravit po jeho odsouhlasení, je třeba nejprve požádat schvalovatele o zrušení schválení. Svůj záměr volno zrušit nebo přesunout provedete odesláním požadavku na zrušení plánovaného volna tlačítkem Požádat o zrušení schválení. Po odeslání žádosti o zrušení obdrží schvalovatel e-mailovou notifikaci. Po vyjádření schvalovatele můžete žádost upravit nebo zrušit.

Stav žádosti a k němu odpovídající tlačítka jsou dostupná na stránce podrobností o volnu:

Je k dispozici i odkaz zobrazující průběh schvalování žádosti (Zobrazit průběh žádosti).

Přerušení dovolené, rozdělení volna

Nastoupíte-li na schválenou dovolenou, ale proti původnímu předpokladu ji nebudete čerpat celou a chcete ji zkrátit, je potřeba žádost rozdělit na dvě (již vyčerpanou část a zbytek, který chcete přesunout). Takto rozdělenou žádost odešlete znovu ke schválení.

Rozdělení volna se hodí také v případech, kdy například požádáte o tři týdny dovolené, ale nadřízený žádost vrátí s tím, že je možné čerpat pouze dva týdny a zbytek vybrat jindy. Pak můžete původní dovolenou rozdělit na dvě žádosti, jednu odeslat znovu ke schválení a druhou přesunout nebo smazat.

Při rozdělení postupujte následovně:

  1. Otevřete si stránku s kalendářem pro plánování volna Menu / Volno / Plánování volna).
  2. Klikněte na schválené vícedenní volno. Tím otevřete stránku s detaily o volnu.
  3. Použijte tlačítko Rozdělit a zadejte datum, do kterého si přejete volno rozdělit. V kalendáři tím vzniknou dvě samostatné žádosti. Naložte s každou z nich dle záměru.


Jak hodnotíte článek?