Evidence nákladů na vzdělávací akci

Náklady spojené s plánovanou vzdělávací akcí je možné evidovat průběžně na stránce Vzdělávání / Doklady o nákladech .

Částku lze zadat na účastníka nebo na celou akci souhrnně. K jedné akci můžete vázat více dokladů.
  • Náklady se zadávají ke vzdělávací akci  (bez ohledu na termíny).
  • Náklady lze zadávat v celém průběhu akce, v tom případě je u dokladů o nákladech atribut Zpracováno  = Ne.
  • Náklady se rozpočítají na všechny účastníky všech termínů v momentě, kdy se přepne poslední termín do stavu Akce ukončena. Tím se nastaví u všech dokladů o nákladech atribut Zpracováno  = Ano.
  • Náklady zadané na vzdělávací akci se rozpočítají na všechny účastníky včetně lektora (pokud je lektor vlastní zaměstnanec).
  • Pokud se u jednoho termínu nastaví předchozí stav, tj. „Akce proběhla“, tak se smažou náklady u záznamů o vzdělávání zaměstnanců a atribut u dokladů o nákladech se nastaví Zpracováno  = Ne.
  • Znovu se zpracuje, když jsou všechny termíny ve stavu „Akce ukončena“.
V přehledu Sestavení rozpočtu se vydané náklady objeví až ve chvíli, kdy je vzdělávací akce ukončena. Náklady, které by byly k této akci zaevidovány po jejím ukončení nebudou do přehledu Sestavení rozpočtu načteny. Pokud taková situace nastane, je nutné zrušit ukončení akce, zaevidovat dodatečné náklady a akci opětovně ukončit.
V přehledu Doklady o nákladech na vzdělávání lze ve sloupci Zpracováno ověřit, zda je tento náklad započítán do rozpočtu.

Jak evidovat náklady spojené s mimořádným školení o které požádal zaměstnanec, popisujeme ve článku k Mimořádnému školení.


Jak hodnotíte článek?