Číselníky verze 5

Změníl(a) - Lucie Mácová

Od verze číslo 5 už nejsou číselníky členěny po oddílech, jak tomu bylo doposud. Nově je najdete na samostatné stránce v podobě abecedně seřazeného seznamu.

Stránka s číselníky má jiné rozložení - v záhlaví je přepínač oblastí, pro kterou potřebujete zobrazit číselníky a vedle je rychlý vyhledávač, umožňující snadno odfiltrovat číselníky podle hledaného slova.

Na stránku s číselníky se lze dostat různými způsoby:

  1. přes postranní menu / Nastavení / Číselníky a nastavení
  2. proklikem ze stránky každého jednoho modulu ikonou ozubeného kolečka, umístěného v pravém horním rohu.

Při tomto prokliku je nabídka číselníků rovnou zúžená pouze na číselníky konkrétního modulu např.: ze seznamu zaměstnanců je rychlý odkaz do číselníků pro personalisty:

Potřebná oprávnění
Pro zobrazení stránky s číselníky musí mít uživatel sady přidělená příslušná přístupová oprávnění: Sady práv / Nastavení / Číselníky a nastavení / ... název modulů, jejichž číselníky má spravovat.
Vyhledávání na stránce s číselníky

Vyhledávat na stránce s číselníky je možné buď:

  • z celkové nabídky číselníků (vše) - konkrétní číselník je možné vyhledat zadáním jeho názvu nebo části slova do vyhledávacího pole (např.: zadejte slovo "typy" a stránka zobrazí všechny číselníky, které mají v názvu "typy") nebo
  • ze zúžené nabídky číselníků dle jednotlivých modulů - výběrem konkrétního modulu kliknutím na rozbalovací šipku s nabídkou všech modulů.
Pro návrat na výchozí stránku použijte šipku zpět.


Jak hodnotíte článek?