Narozeniny, jubilea a výročí

Nastavení a sledování pracovních výročí, jubilea a hranice věkových kategorií

V aplikaci lze nastavit sledování počtu let trvání pracovního poměru zaměstnanců, milníků pro sledování jubileí či hranice věkových kategorií, podle kterých se provádí různá šetření (např. evidenční stavy). Časová období si nastavíte tímto způsobem:

  1. Spusťte aplikaci Nastavení / Číselníky a nastavení / Personalistika / Personalistiky - nastavení.
  2. Vyberte čtvrtý řádek "Hranice pro sledování výročí a jubileí " a po stisknutí tlačítka Upravit zvolte časová období pro sledování pracovních výročí.

Na stránce Zaměstnanci / Personální evidence můžete na personálním panelu sledovat:

  • Pracovní výročí
  • Jubilanti
  • Narozeniny
  • Jmeniny
V případě, že má některý ze zaměstnanců v daný den narozeniny, slaví jubileum nebo pracovní výročí, bude na panelu tlačítko vysvícené.
To samé platí i pro jmeniny.

Úprava číselníku jmenin a jejich sledování

Na stránce Nastavení / Číselníky a nastavení / Personalistika / Statistiky / Jmeniny je nahrán celoroční kalendář jmenin. V případě, že máte zaměstnance s netradičním jménem, můžete číselník jmenin jednoduše upravit rozkliknutím daného údaje (data) v seznamu. Po úpravě stiskněte tlačítko Uložit.

Jmeniny můžete sledovat na personálním panelu na stránce Zaměstnanci / Personální evidence. Zde vidíte, který zaměstnanec má v nejbližší době jmeniny. Můžete zde filtrovat podle zaměstnavatele, HR manažerů nebo HR administrátorů.


Jak hodnotíte článek?