Popis stránky s uchazeči

Změníl(a) - Martina Dufková

Karty uchazečů o zaměstnání jsou dostupné na stránce, kterou najdete v menu pomocí volby Nábor / Uchazeči.

Stránka s uchazeči je rozdělena do několika částí:

Filtry

V záhlaví stránky jsou umístěny filtry pro výběr pozice, pobočky a osobu náboráře. Pokud filtr nebudete využívat, lze ho pomocí ikony křížku skrýt. V pravé horní části se nachází ozubené kolo pro přístup do číselníků modulu Nábor.

Filtrační dlaždice

Pomocí filtračních dlaždic je možné třídit uchazeče do jednotlivých fází výběrového řízení. Tím se stává práce s uchazeči přehlednější.

Funkční tlačítka

Pro usnadnění práce s uchazeči o zaměstnání jsou pod filtračními dlaždicemi umístěna funkční tlačítka:

  • Přidat uchazeče - slouží pro ruční vložení uchazeče o zaměstnání
  • Přijmout žádost - slouží k načtení nových žádostí uchazečů ze serverů, kde je zveřejněná inzerce. Po načtení se dostává žádost uchazeče na seznam, kde je označena tučným písmem. Pokud je v rámci nastavení modulu Nábor zatržen check-box Přijmout žádosti při vstupu do seznamu uchazečů, dojte k automatickému načtení nových žádostí ihned při vstupu na stránku Nábor / Uchazeči a není potřeba toto tlačítko využívat.
  • Zápis - přidá poznámku do karty každému označenému uchazeči;
  • Nabídnout - označené uchazeče nabídne k posouzení zadavateli výběrového řízení;
  • Změnit stav - u označených uchazečů je možné změnit fázi výběrového řízení;
  • Odeslat e-mail - umožní odeslání hromadného e-mailu všem označeným uchazečům;
E-mail lze odeslat okamžitě a to tlačítkem Odeslat anebo využít možnosti odeslání e-mailu se zpožděním (tlačítko Odeslat se zpožděním). Vybere se jen datum a čas, kdy má být e-mail odeslán. E-mail je zařazen do fronty e-mailové komunikace a nebude odeslán, dokud nastavené datum a čas neproběhne.
  • Smazat - odstraní z evidence data o všech označených uchazečích;
  • Označit jako přečtené - označí vybrané záznamy jako přečtené;
  • Označit jako nepřečtené - označí vybrané záznamy jako nepřečtené;
  • Přesunout na jinou pozici - přesune vybrané uchazeče na jinou pozici.

Výše uvedená tlačítka se stávají aktivními po označení jednoho nebo nebo více uchazečů v seznamu (často slouží pro hromadné akce s uchazeči).

Seznam uchazečů

Přehled všech uchazečů má formu seznamu. Kliknutím kdekoliv v řádku seznamu, případně pomocí ikony pro editaci na konci řádku, se otevře konkrétní karta uchazeče.

Pokud se v seznamu uchazečů o stejnou pozici objeví totožné jméno, příjmení, e-mail nebo telefonní číslo, upozorní program na duplicitu (v seznamu ve sloupci Duplicitní žádost se zobrazí červený výstražný praporek "duplicita?"). Duplicitu je potřeba vyřešit (klikněte na výstražný praporek), a to smazáním uchazeče ze seznamu, opravou údajů, případně potvrzením, že se nejedné o duplicitu, ale pouze o shodu údajů.


Jak hodnotíte článek?